Over ons

Meir/Beleef Antwerpen: wie zijn wij?

De vzw Meir ontstond in de jaren ’70 als overkoepelende organisatie voor de handelaars van de Meir-as. Later werd de vereniging omgedoopt in vzw Meir/Beleef Antwerpen om deze buurt als wervelende zone op de kaart te zetten. Behalve de meest uiteenlopende kledingzaken vindt u hier ook een bioscoop, verschillende theaters, fitness- en wellnesscentra, schoonheidssalons, enz. Al kuierend door de straten van de Meir-as vergapen bezoekers uit binnen- en buitenland zich aan de schoonheid van de authentieke historische gevels.

De Meir ligt pal op het kruispunt van honderden openbaar-vervoerroutes zodat shoppers – ongeacht vanwaar ze komen – vlot hun favoriete zaken kunnen bereiken. Daarnaast zorgen de openbare parkings van Interparking en Q-Park voor een comfortabele oplossing voor automobilisten.

Antwerpen beleven? Dat doet u op de Meir natuurlijk!

  • De grootste en meest diverse winkelbuurt van het land
  • 16 miljoen bezoekers per jaar
  • Shopping, entertainment, cultuur en gastronomie hand in hand
  • Gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer of met de auto

Onze missie

In samenwerking met de stad Antwerpen willen wij van de Meir-as de ultieme belevingszone maken, zowel voor onze handelaars als voor onze bezoekers.

Onze visie

De Meir is vandaag al een enorme trekpleister voor de stad. Op deze sterke basis willen we verder bouwen zodat Beleef Antwerpen ook in de toekomst het winkelwalhalla van de hele Benelux blijft.
u

Meer weten?

Benieuwd naar de activiteiten van vzw Meir/Beleef Antwerpen? Vragen of suggesties? Neem contact met ons op en wij antwoorden met veel plezier op al uw vragen.