Winkels die hun honderdjarig bestaan vieren zijn dun gezaaid. Met trots presenteren wij daarom het jubileum van Optiek Arnouts.

Optiek Arnouts opende in 1919 in de Leopoldstraat, de eerste zaakvoerder was John Arnouts.

Enkele jaren later verhuisde hij de zaak naar de Meirbrug nr. 2. Oorspronkelijk was de winkel behalve optiekzaak ook gespecialiseerd in chique geschenkartikelen zoals luxe gegraveerd zilverwerk dat toen zo in de mode was. Van die locatie bleef zelfs fotomateriaal bewaard dat we terug vonden in het Felixarchief. Gelukkig maar, want eind de jaren ‘20 werden deze panden helemaal met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een nieuwbouw. In 1930 verhuisde de zaak naar de net gerealiseerde Boerentoren. De winkelpanden op het gelijkvloers waren zelfs de eerste lokalen van het torengebouw die opgeleverd werden. Behalve brillen werd er toen ook al verder gespecialiseerd in divers optisch materiaal zoals verrekijkers, barometers, microscopen en vergrootglazen. Ook nu kan u daar nog een ruim assortiment van vinden bij ons.

Bij grondige renovatiewerken begin de jaren ‘70 moest de winkel opnieuw verkassen, ditmaal naar de Sint-Katelijnevest. De huidige zaakvoerder Erik De Beule (al de vierde eigenaar) nam Optiek Arnouts over op die locatie in 1976. Omwille van de naamsbekendheid in Antwerpen en omgeving behielden alle eigenaars de oorspronkelijke naam van de zaak. Na de verbouwingen van de KBC Toren kon hij opnieuw naar de Schoenmarkt verhuizen. Als één van de eersten in België investeerde hij in 1978 in een oogcomputertest, hetgeen voor een boost in de zaak zorgde. Eind de jaren ‘90 stapte ook zijn echtgenote Barbara mee in de zaak. 

Door de jaren heen kwam er een stevig personeelsbestand bij. Het team bestaat momenteel uit Monika, Annemie, Aurélie en Elke, allen gediplomeerde opticiens-optometristen met passie voor het vak. In de lente en zomer doen ze beroep op enthousiaste jobstudenten voor de verkoop van onze enorme collectie zonnebrillen. Ze bieden ook elk jaar een stageplaats aan een bachelorstudent van de optiekopleiding aan de Odisee hogeschool uit Brussel.

Hun stokpaardje is persoonlijk advies aan klanten: ze maken er een punt van de juiste bril voor het juiste snoetje te vinden. Ook alle grote merken van contactlenzen zijn vertegenwoordigd, zodat we samen met de klant op zoek kunnen gaan naar de ideale aanpassing.

Zowat alle grote merken zijn vertegenwoordigd: Chanel, Ray Ban, Tom Ford, Celine, Oakley, Chloé, Prada, Serengeti, Armani, Cazal, Lafont, Silhouette, Lindberg en zo veel meer.

Om op de hoogte te blijven bezoek zeker hun website, facebook of instagram 

www.optiekarnouts.be