Eerste voorjaarseditie Antwerp Fashion Weekend

 

Spring is in the air

Op vraag van de deelnemers pakt Antwerp Retail Shopping Promotion dit jaar voor de eerste keer uit met een voorjaarseditie van het Antwerp Fashion Weekend: op 6 en 7 april 2019 palmen topmodellen en DJ’s de straten van de Antwerpse binnenstad in. Na een eerste erg succesvolle editie in 2016 is het event intussen uitgegroeid tot een traditie die jaarlijks meer dan 100000 bezoekers naar de stad lokt.

Antwerpen als pionier in de modewereld

“Tijdens het Antwerp Fashion Weekend willen we de Antwerpse retail resoluut op de kaart zetten en de sterke reputatie van Antwerpen als modestad onderstrepen.”, licht vpoorzitter Antwerp Retail Shoping Promotie VZW en directeur NSZ Antwerpen  Nico Volckeryck toe, “Wij geven retailers elk jaar de kans om hun collectie extra in de verf te zetten. Voor bezoekers is het de ideale gelegenheid om te genieten van een dagje uit in de stad en op een ongedwongen manier inspiratie op te doen voor een nieuwe outfit.”

Primeur: Fashion Sweep

Nieuw dit jaar is de Fashion Sweep. In de Kammenstraat kunnen bezoekers hun eigen kledingstukken ruilen voor een ander stuk. Op deze manier toont de organisatie dat duurzaamheid en ecologie in de retail ook de nodige aandacht krijgen. Voor elke ruil wordt een kleine bijdrage naar eigen keuze gevraagd, een bedrag dat integraal aan de daklozenwerking van Kamiano wordt geschonken.

Verder staan er – zoals vorige jaren – heel wat modeshows op het programma. Op verschillende catwalks in de Nationalestraat, de Wilde Zee en op de Meir kan je de pittige nieuwe lente- en zomercollectie van 2019 gaan bewonderen. Het geheel wordt sfeervol omkaderd door de crème de la crème van onze Belgische DJ’s. Er lopen ook fotografen in de straten om tussen het publiek de origineelste outfits te vereeuwigen.

Van en voor Antwerpen

Ook dit jaar komt het Antwerp Fashion Weekend tot stand dankzij de steun van het District Antwerpen en de  de logistieke ondersteuning van Stad Antwerpen. De mode-industrie is erg belangrijk voor de stad en draagt bij tot de internationale uitstraling van Antwerpen. Bovendien is de retailsector een niet te onderschatten economische motor voor de metropool aan de Schelde.  “Vanuit de organisatie zijn we ons erg bewust van de sociale impact van ons evenement. We willen vermijden dat de stad te maken krijgt met een leegloop van winkels.”, concludeert Nico Volckeryck.